3 svenska VM-stjärnor att hålla ögonen på

3 VM-spelare som just nu spelar för Tyskland

De regerande världsmästarna Tyskland beger sig återigen till VM, och de har en god chans att försvara sin fyra år gamla titel. Därför är det inte så konstigt att många stjärnor väljer att spela i framgångsrika klubbar som Bayern München. Sverige kommer i år att göra tyskarna sällskap i Ryssland, och även vi har ett par spelare i de tyska klubbarna. Kommer stjärnorna kunna ta landslaget hela vägen fram till den prestigefulla bucklan?

Ludwig Augustinsson
Den här 24-åringen har på senare tid blivit en stjärna på uppgång, och numera är han ett regelbundet inslag i Werder Bremens matcher. Han har också en given plats i det svenska landslaget, efter flera framträdanden i ungdomslagen och U21-laget. Bakom sig har Augustinsson en mycket bra senaste säsong, och även om Werder Bremen hamnade på elfte plats i Bundesliga råder det inga tvivel om att Augustinsson presterat enastående. Han hoppas utan tvekan kunna fortsätta på den banan när Sverige deltar i sitt första VM sedan 2006.

Att spela på en så hög nivå är honom inte främmande, och vi är övertygade om att Augustinsson kan vara avgörande för Sveriges framgångar i Ryssland. Enligt Betfairs VM-betting är oddsen just nu 2.10 för att Sverige ska ta sig vidare från gruppspel, vilket inkluderar ett möte med de regerande världsmästarna Tyskland.

(Augustinsson i sin nuvarande klubb SV Werder Bremen. Bilden togs 2017)
Bildkälla: http://www.zimbio.com/photos/Ludwig+Augustinsson/Hertha+BSC+v+SV+Werder+Bremen+Bundesliga/wW1EJJBxwK_

Albin Ekdal
Ekdal är ytterligare en stjärna som klättrat uppåt ända sedan sin tid i ungdomslagen och U21-laget, och som nu har en given plats i landslaget. 28-åringen har ett välförtjänt rykte som en av klubbens och landets skickligaste mittfältare, men tyvärr har det inte gått riktigt lika bra för själva klubben. I år slutade Hamburger SV på sjuttonde plats i Bundesliga, vilket gör att de nu flyttas ned en division. På senare tid har Ekdal gjort flera framträdanden för det svenska landslaget, inklusive den mållösa matchen mot Danmark som var tänkt att vara en slags förberedelse för VM.

Ekdal är känd för sina skickliga konfrontationer, så motståndarlaget har en tuff uppgift framför sig. Svenskarna hoppas utan tvekan på att detta även ska gälla i Ryssland. I filmen nedan kan vi lära oss mer om Ekdals viktigaste egenskaper, och ta reda på varför han är en av världens största aktuella fotbollstalanger.

Emil Forsberg
Efter att Zlatan Ibrahimović gått i pension har Forsberg trätt fram och tagit över rollen som landslagets stjärna. Enligt ryktet kan han vara på väg till Arsenal och Premier League, vilket den nye tränaren Unai Emery säkert skulle uppskatta. Vi vet också att den före dette Arsenalspelaren Limpar har uttryckt sig mycket positivt om Emil Forsberg. I en aktuell intervju sa Limpar följande till Football.London:

Om vi får Emil Forsberg vore det verkligen stor tur. Han är Europas största prospekt. Han har varit mycket duktig i Bundesliga och enastående i landslaget. Vi borde värva honom direkt, om vi kan.

Det här citatet är anmärkningsvärt, och visar vilket gott anseende Forsberg har såväl i Europa som hos sina kollegor. Det är förstås inte så konstigt heller. 26-åringen, som för tillfället spelar i tyska RB Leipzig, har varit en stor del av anledningen till klubbens framgångar. Sedan han år 2014 gjorde debut i det svenska landslaget har han gjort sex mål under 35 framträdanden. Om Sverige ska han en chans att gå vidare från sommarens gruppspel behöver Forsberg nog visa sig från sin bästa sida, så vi håller tummarna för fortsatta framgångar!

(Forsberg firar målet mot Frankrike i kvalspel till VM 2018)
Bildkälla: https://www.dailystar.co.uk/sport/football/575491/Liverpool-Transfer-Gossip-Rumours-Emil-Forsberg-RB-Leipzig-Jurgen-Klopp-Latest-LFC-News